Kiedy tylko nadchodzą cieplejsze dni, jedzenie na dworze sprawia ogromną przyjemność. Przyznam się szczerze, że jestem ogromną fanką posiłków z grilla. Postanowiłam więc zafundować sobie, podczas jednego z tych mroźnych wieczorów, małą nutkę wspomnień z tego pięknego czasu, jakim jest lato. Przygotowałam więc na kolację najzwyklejsze w świecie szaszłyki.
Aby przyrządzić sobie pyszne, smakujące latem szaszłyki naprawdę nie trzeba wiele. Wystarczy trochę kiełbasy drobiowej, mała cukinia, mała czerwona papryka i cebulka, oregano, bazylia.
Wszystko na przemian nadziewamy na patyczki do szaszłyków i proszę. Wystarczy wrzucić je do piekarnika na 180 stopni i poczekać, aż się zarumienią. Później już można pałaszować je ze smakiem. Smacznego.
Przyjemności.
Pingback: Krem z cukinii pełen słońca. - DlaPrzyjemnosci.pl | DlaPrzyjemnosci.pl