Omlet z szynką wędzoną.

Pamiętajcie, że śniadanie to najważniejszy posiłek z całego dnia. Nie każdy pamięta, żeby je jeść w ciągu godziny od przebudzenia, co jest niezwykle istotne, aby nasz organizm nie czuł się głodzony i nie zaczął magazynować zapasów. Nie macie pomysłu na szybkie i smaczne śniadanie? Najlepiej jeszcze gdyby ładnie się prezentowało i zachęcało do jedzenia? Mam dla Waś świetne rozwiązanie takiej zagwozdki. Mam nadzieję, że skusicie się na moją dzisiejszą propozycję, jaką jest omlet z szynką podany z warzywami. Jest to posiłek bardzo pożywny, bo dostarcza pełnowartościowego białka. Warzywa natomiast będą stanowiły porcję witamin rozpoczynającą długi dzień. Takie ciepłe śniadanie rozgrzewające organizm od środka to dobry pomysł na poranek w chłodny dzień.

Remember that breakfast the most important meal of the whole day. Not everyone remembers to eat the first meal in an hour after awakening, what is very important, so our body does not feel being starved and does not begin to store inventory. You do not have an idea for a quick and tasty breakfast? Ideally to be nicely presented and encouraging to eat? I have for you a great solution such issue. I hope that you will try my today’s proposal, whitch is omelette with ham served with vegetables. It is very nutritious meal, because it provides complete proteins. Vegetables, on the other hand will be a great dose of vitamins starting a long day. Such hot breakfast, warming the body from the inside is a a good idea for the cold morning.

1 porcja dostarcza:

Energia: 227 kcal
Białko: 18 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 5 g

omlet z szynką.

Składniki:

2 jaja
3 łyżki mleka bez laktozy
1 mała cebulka
2 plasterki wędzonej szynki
sól
1 łyżeczka oleju kokosowego

omlet z szynką.

  1. Jaja wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i delikatnie solimy. Całość dokładnie mieszamy.
  2. Cebulkę drobno siekamy, a szynkę roimy w paseczki.
  3. Olej rozgrzewamy na patelni, wylewamy jaja i po chwili całość mącimy.
  4. Na zmącone jajo dorzucamy cebulkę i szynkę. Całość smażymy kilka minut.
  5. Ścięty omlet składamy na pół i przekładamy na talerz. Podajemy z surowymi warzywami.

omlet z szynką.

omlet z szynką.

omlet z szynką.

omlet z szynką.

omlet z szynką.

omlet z szynką.

Przyjemności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *