Nie możemy doczekać się wiosny z kremem brokułowym na czele!

Jak już mówiłam, bardzo lubię kremy, a tym razem kremem brokułowym postanowiłam przybliżyć sobie trochę te wciąż nienadchodzące ciepłe dni. Miejmy nadzieję, że przyjdą one jak najszybciej, a dziś rozkoszujmy się smakiem pysznego zielonego kremu!

krem_brokulowy_014

Składniki:

700 g brokuła (u mnie mrożony)
1 cebula
1 l bulionu warzywnego
3 ząbki czosnku
100 g serka topionego kremowego
2 łyżki masła
śmietana
sól
pieprz
grzanki do podania

1. Cebulę pokrojoną w pióra i posiekany czosnek podsmażamy. Po chwili dodajemy do nich brokuł i smażymy 5-10 minut.

krem_brokulowy_003

krem_brokulowy_005

krem_brokulowy_008

krem_brokulowy_002

2. Do warzyw dolewamy bulion i gotujemy aż brokuł zrobi się miękki. Dodajemy serek topiony i dalej gotujemy do momentu aż całkowicie się rozpuści.

krem_brokulowy_009

krem_brokulowy_010

krem_brokulowy_011

krem_brokulowy_015

3.  Na koniec wszystko miksujemy. Po wlaniu na talerz dekorujemy śmietaną i dorzucamy grzanki. I voila, wszystko gotowe do podania.

krem_brokulowy_018

krem_brokulowy_019

krem_brokulowy_017

krem_brokulowy_012

krem_brokulowy_001

Smacznego i, oczywiście, przyjemności !

1 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *