Jak już mówiłam, bardzo lubię kremy, a tym razem kremem brokułowym postanowiłam przybliżyć sobie trochę te wciąż nienadchodzące ciepłe dni. Miejmy nadzieję, że przyjdą one jak najszybciej, a dziś rozkoszujmy się smakiem pysznego zielonego kremu!
Składniki:
700 g brokuła (u mnie mrożony)
1 cebula
1 l bulionu warzywnego
3 ząbki czosnku
100 g serka topionego kremowego
2 łyżki masła
śmietana
sól
pieprz
grzanki do podania
1. Cebulę pokrojoną w pióra i posiekany czosnek podsmażamy. Po chwili dodajemy do nich brokuł i smażymy 5-10 minut.
2. Do warzyw dolewamy bulion i gotujemy aż brokuł zrobi się miękki. Dodajemy serek topiony i dalej gotujemy do momentu aż całkowicie się rozpuści.
3. Na koniec wszystko miksujemy. Po wlaniu na talerz dekorujemy śmietaną i dorzucamy grzanki. I voila, wszystko gotowe do podania.
Smacznego i, oczywiście, przyjemności !
no nie mogę! hi hi:)
kochani, krem przeprosty i przepyszny!