Dzisiaj chciałam pokazać wam koktajl, który przygotowałam już w zeszłym tygodniu. Do weekendu (jak zwykle zresztą – w weekend zawsze psuje się pogoda :() czuć było w powietrzu prawdziwą wiosnę. Co prawda, według kalendarza ta pora roku przychodzi do nas w piątek, jednak ostatnie dwa tygodnie wystarczająco nastroiły mnie na ciepłe dni. W związku z tym w mojej kuchni także zawitały wiosenne klimaty i oto pojawił się delikatnie zielony koktajl z awokado, kiwi i banana. Słodki, a do tego mocno orzeźwiający ! Świetnie nadaje się na śniadanie, przekąskę w pracy czy szkole (którą można wziąć w szczelny kubek), jak też na pyszny, prosty do przygotowania podwieczorek po wyczerpującym dniu.
Składniki:
400 g jogurtu
awokado
2 kiwi
2 banany
1 łyżeczka miodu pszczelego
1 łyżeczka siemienia lnianego
1. Owoce obieramy ze skórki, z awokado usuwamy pestkę.
2. Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku i miksujemy za pomocą blendera. Schłodzony koktajl rozlewamy do szklanek.
Później zostaje nam tylko rozsiąść się na balkonie, czy w ogródku, rozkoszować się promieniami słońca i chłodzić zdrowym, owocowym koktajlem. I oby tych ciepłych dni było już jak najwięcej :)!
Przyjemności.
Pingback: Owocowy koktajl z awokado. - DlaPrzyjemnosci.pl | DlaPrzyjemnosci.pl
Pingback: Zielony koktajl owocowy. - DlaPrzyjemnosci.pl | DlaPrzyjemnosci.pl